Alexandru Bădulescu

„Expoziția mea se adresează tuturor celor capabili să identifice mesajul transmis de o anumită fotografie. Îmi doresc ca expoziția mea să le dea puțin de gândit celor care o văd şi să le pună imaginația la contribuție. Scopul meu este ca vizitatorii să plece cu o amintire frumoasă şi să se gândească la pozele pe care le-au văzut.”
No items found.
Salut, Alex! Ne bucurăm să te avem alături la a doua ediție a festivalului. Ce așteptări ai de la participarea ta la festival?

Salut! Mă bucur să vă fiu alături. Aşteptările mele sunt, în primul rând, să mă distrez, să leg noi prietenii, dar şi să creez o impresie bună celor care vin să îmi vadă expoziția.

Hai să începem cu ceva simplu. Cum ai aflat de festival și care a fost prima ta impresie?

Am aflat din story-urile de pe Instagram ale prietenilor mei, iar conceptul mi s-a părut unul foarte interesant, o idee foarte bună, care eram curios cum se va materializa.

Presupun că știi despre inspirația principală a festivalului din punct de vedere estetic, mai exact filmul „BladeRunner” (1982). Cu ce filme/ seriale/ cărți ai mai putea asocia Talpa Iadului?

Un film care îmi vine în minte când mă gândesc la Talpa Iadului este “Dă mai departe!”, pentru că îi încurajează pe oameni să iasă din zona lor de confort şi să facă lucruri cu care nu sunt obişnuiți. Aşa este şi Talpa Iadului. Ne încurajează să încercăm ceva nou, ceva ce majoritatea nu am făcut până acum. Talpa Iadului este un concept inovativ, aş putea spune, pentru oraşul Ploieşti. Un aşa festival nu a mai avut loc până acum, şi de aceea majoritatea oamenilor probabil sunt reticenți în ceea ce îl priveşte; asta este provocarea. În film, provocarea este ca fiecare om să facă 3 fapte bune. În cazul nostru, provocarea este să îi convingem pe oameni că merită să acorde atenție festivalului.

Am vizitat pagina ta de instagram și am vrea să auzim mai multe despre procesul tău creativ.

Procesul meu creativ poate avea loc în orice moment în care am aparatul foto la îndemână, indiferent de locul în care mă aflu. Acest proces poate porni de la un peisaj sau un obiect. Un cadru în care altcineva poate nu vedea decât ceva abstract, fără vreo însemnătate.

Ai vreo sursă de inspirație preferată? Unde ai făcut cele mai multe fotografii și care ți s-au părut cele mai reușite?

Sursa mea principală de inspirație sunt oamenii, străzile şi combinațiile pe care le pot face între aceste două elemente. Dintre toate pozele pe care le-am făcut, cel mai mult îmi plac cele făcute pe stradă. În special cele în care apar şi oameni, deoarece îi prezintă în cel mai natural mod posibil, nefiind nimic planificat.

Cine ai vrea să vină la expoziție și ce impact ai vrea să ai asupra vizitatorilor?

Expoziția mea se adresează tuturor celor capabili să identifice mesajul transmis de o anumită fotografie. Îmi doresc ca expoziția mea să le dea puțin de gândit celor care o văd şi să le pună imaginația la contribuție. Scopul meu este ca vizitatorii să plece cu o amintire frumoasă şi să se gândească la pozele pe care le-au văzut.

Dacă o persoană pasionată de fotografie ți-ar cere sfatul, care ar fi acela?

Oricărei persoane care mi-ar cere un sfat despre fotografie, i-aş recomanda ca fiecare fotografie să transmită un mesaj, să ajungă până în sufletul celui care o vede, nu să se oprească în receptorul vizual. Cu cât o fotografie transmite un mesaj mai puternic, cu atât aceasta va rămâne mai mult timp în sufletul celui care a privit-o.

Pentru o încheiere cu grație, ai un mesaj pentru cititori?

În final, am şi un mesaj pentru cei care vor citi acest interviu. Aştept să vă văd la expoziția mea, să stăm de vorbă şi să creem amintiri împreună.

Crede în tinerii artiști! Scrie-ne pentru detalii: talpaiadului.fest@gmail.com